torsdag 17 juli 2014

Grillbuffé på restaurang Spis och Vin, Tyresö

Jag och tjejen var för ett par dagar sedan på golfrestaurangen som ligger här på Tyresö. Den har fått många uppskattande kommentarer på deras Facebook-sida. Jag råkade av en händelse se en annons i lokaltidningen Mitti som rörde restaurangen i fråga, Spis och Vin. 265 kr per person för grillbuffé på fredagar basunerade annonsen ut och med tanke på att fyraårsdagen för tjejen och mitt förhållande skulle firas dagen innan så passade det bra att hitta på något. Kort sagt så bokade jag denna grillbuffé på Spis och Vin till den kommande fredagen.

Det initiala intrycket av restaurangen var mycket bra då inredning tilltalade oss och servitrisen var mycket tillmötesgående i valet av vin. Jag uppskattar gärna lite strävare rött vin och servitrisen lät mig prova 3 olika sorter innan jag slutligen bestämde mig. Nu borde jag ju givetvis ha skrivit ut namnet på vinerna men då infallet att återuppliva bloggen kom några dagar efter restaurangbesöket så blir detta tyvärr svårt. Utöver vinet så tog jag före maten en Sitting Bulldog IPA och tjejen en Coca-cola. Ölen kan kort beskrivas som fruktig och frisk med markerad beska. Coca-colan får presentationen; svart i färgen och söt i smaken.

Till maten då. En kock stod ute och grillade fina bitar av; Flankstek, Entrecôte och karré på Ibericogris. Två färska korvar, Salsicca och Merguez låg också på grillen. Utöver detta fanns det grillad paprika, tomat och zucchini. Tillbehörsbordet var dock mindre bra. Där stod coleslaw, parmesancréme, salsa, citronmarinerad kall potatis, grönsallad med pinjenötter samt sojamajonäs!?
Ytterligare ett alternativ till potatisen hade varit trevligt, kanske i form av någon varm potatis, typ potatisgratäng. Salsan var god och parmesancrémen smakade också bra, dock lite för mycket majonäs. Den som hittade på sojamajonäsen som tillbehör är tyvärr allt annat än ett geni. Något tråkigare och smaklösare har jag svårt att hitta i min smakbank. Sammantaget blev även tillbehören lite för ”majonäsiga”. Detta då coleslawen, parmesancrémen och den förhatliga sojamajonäsen flöt ihop till en stabbig blandning på tallrik och i mun. På tillbehörsbordet fanns också mjukt bröd, flatbröd samt Västerbottenost och senare Brieost.

Sammantaget kan jag väl beskriva Spis och Vin:s grillbuffé med att de har en bit kvar. Köttet som grillades var riktigt gott och välsmakande med fin marmorering. Tillbehören bör ses över och bytet av osten från Västerbotten till Brie kändes som en kylskåpsrensning mer än något annat.

Jag vill verkligen gilla Spis och Vin då det vore härligt med en kvarterskrog som man kan slinka in på för en bättre matbit. Grillbuffén var dock första och sista gången jag provade om det inte sker några större ändringar. Vi kommer definitivt gå tillbaka till Spis och Vin och prova deras A lá carte-meny. Och servicen kan jag definitivt inte klaga på.

Har du pengar över och inte själv orkar grilla så serverar Melker Anderssons restaurang Grill en grillbuffé mellan 23 juni - 27 juli klockan 16-21 Tisdag-Lördag och 16-20 på söndagar. 325 kronor kostar den och jag har själv inte prövat den men jag kan tänka mig att Spis och Vin får sig en match.


MVH
/Andreas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar